Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

BASIC #1 : ΒΑΣΗ


Η Βάση είναι το Α και το Ω του μακιγιάζ μας. Μπορούμε με απλές κινήσεις να διορθώσουμε κάποιες ατέλειες που έχουμε και να δημιουργήσουμε ένα αξιοζήλευτο πρόσωπο πάνω στο οποίο θα χτισoυμε το υπόλοιπο μακιγιάζ ή πολύ απλά θα το αφήσουμε φυσικό!


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ

-Primer: To Primer είναι ένα προϊόν που αποτελεί την…βάση της βάσης! Είναι ένα προϊόν που κάνει λεία την επιδερμίδα, μικραίνει τους πόρους και λειαίνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα το μεικ απ μας.(To step αυτό είναι προαιρετικό)
MAC "PREP + PRIME"
LANCOME "LA BASE PRO"


-Мake Up (Foundation): To απαραίτητο εφόδιο κάθε γυναίκας. Με το make up καλύπτετε ατέλειες και διχρωμίες και δημιουργείτε ένα αψεγάδιαστο πρόσωπο! Πρέπει όμως το make up που θα επιλέξετε να ταιριάζει ΑΠΟΛΥΤΑ στο χρώμα και στον τύπο της επιδερμίδας σας! Μπορείτε να το βρείτε σε υγρή μορφή (ιδανικό για ξηρές/κανονικές επιδερμίδες) σε μορφή μους και σε μορφή πούδρας (ιδανικά για λιπαρές επιδερμίδες).

MAX FACTOR "XPERIENCE" (SPF 10)
SEVENTEEN "NATURAL VELVET"(SPF 20)
TOYOKO HYDROMAT FOUNDATION (SPF 15)
ESSENCE SOFT TOUCH MOUSSE MAKE UP 
THE BODY SHOP FOUNDATION (SPF 15)


-Concealer: Το μαγικό «μίνι» make up που καλύπτει τα σπυράκια και τους μαύρους κύκλους. Χρησιμοποιήστε ένα πράσινο concealer για να καλύψετε τις κοκκινίλες που έχετε στο πρόσωπο, ένα κονσιλερ στο χρώμα του δέρματος για να καλύψετε τα μικρά σπυράκια και τους μαύρους κύκλους και ένα πιο ανοιχτό (1-2 τόνους) για να φωτίσετε την περιοχή κάτω από τα μάτια , το πηγούνι και το μέτωπο. Αν το δέρμα σας είναι από φυσικού του χωρίς ψεγάδια και προβλήματα μπορείτε απλά να παραλείψετε τα παραπάνω βήματα (primer & make up) και να επικεντρωθείτε μόνο σ αυτό! Υπάρχει σε υγρή μορφή και σε μορφή στικ.


YVES SAINT LAURENT "TOUCHE ECLAT"
MAX FACTOR "MASTER TOUCH UNDER-EYE CONCEALER"
ESSENCE "FORGET IT!" 3 in 1 CONCEALER
COLOR TREND BY AVON "PERFECT AND HIDE CONCEALER"


-Πούδρα: Ο τελευταίος μας σταθμός! Χρησιμοποιούμε την πούδρα για να καλύψουμε την αντιαισθητική γυαλάδα στο σημείο Τ (μέτωπο, μύτη πηγούνι) άλλα και όπου αλλού αισθανόμαστε ότι πρέπει. Όπως το make up έτσι και την πούδρα πρέπει να την επιλέξουμε ακριβώς στο χρώμα του δέρματος μας.
  


COLOR TREND BY AVON POWDER
ERRE DUE 16hrs CASHMERE FINISH COMPACT POWDER
MAYBELLINE "DREAM MATTE POWDER"
MAKE UP FOREVER HD POWDER (ΔΙΑΦΑΝΗ)


ΠΙΝΕΛΑ
Τα πινέλα που ίσως μας χρειαστούν είναι τα εξής : (σ.σ λέω «ίσως» γιατί πολλές γυναίκες επιλέγουν να απλώνουν το μεικ απ και το κονσιλερ με τα χέρια και την πούδρα με το σφουγγαράκι που υπάρχει μέσα στην συσκευασία. Κανένα πρόβλημα! Μόνο βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι καθαρά!

Πινέλο για κονσιλερ-
Είναι ένα λεπτό πινελάκι με ασύμμετρες τρίχες  που διαφέρουν από αυτές των πινέλων για σκιά! Ιδανικό για τα υγρά κονσιλερ άλλα κάνει εξίσου καλή δουλειά και στα στικ!

195 Concealer Brush

Πινέλο για make up-
Είναι ίδιας κατασκευής με το πινέλο για  concealer απλά πιο χοντρό!
190 Foundation Brush

Πινέλο για πούδρα
Είναι συνήθως το πιο πλατύ και χοντρό πινέλο από όλα τα υπόλοιπα, πράγμα που βοηθά στο να απλωθεί ομοιόμορφα το προϊόν.
  

134 Large Powder Brush
182 Buffer Brush



Τώρα για όσες δεν θέλετε να απλώνεται το μακιγιάζ σας με αυτά τα πινέλα υπάρχουν οι εξής εναλλακτικές!

-Σφουγγαράκια για την εφαρμογή του make up
Eιναι μικρά σφουγγαράκια που βγαίνουν σε διάφορα σχήματα (τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να κερδίζει πολύ έδαφος το σφουγγαράκι της 2ης φωτογραφίας που λάνσαρε η Sonia Kashuk καθώς και το πρώτο, λογω του σχήματος τους). Πρέπει να τα αλλάζετε  πάρα πολύ συχνά καθώς γίνονται φορείς μικροβίων.


Σφουγγαράκια για την εφαρμογή της πούδρας: Το 90% των πουδρων το έχουν μέσα στην συσκευασία, άρα δεν πρέπει και να ανησυχείτε πολύ για την αγορά του ;) Και αν δεν υπάρχουν, μπορείτε να τα βρείτε παντού και σε πολύ καλές τιμές



ΧΡΗΣΙΜΑ ΒΙΝΤΕΟ:
Δυο δειγματα καθημερινης εφαρμογης των παραπανω προϊόντων!



photos by 
(Tα προϊόντα που αναφέρθηκαν δεν αποτελούν διαφήμιση. Είναι προσωπικές μου προτάσεις!)


Daphne


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου