Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Πως να ταιριάξετε το χρώμα των φρυδιών σας με το καινούριο χρώμα των μαλλιών σας!

Θα αρχίσω αυτό το πόστ με μια προσωπική (τραυματική) εμπειρία....Μόλις πριν λίγο άλλαξα το χρώμα των μαλλιών από καστανό σε χάλκινο (έγινε μεγάλος θόρυβος γύρω απ'αυτό το χρώμα, το είδα, το λάτρεψα, το έκανα κι εγώ!) Όλα καλά μέχρι εκεί μέχρι πού άρχισα να μακιγιάρομαι...Ως γνωστόν, δεν ταιριάζουν όλα τα χρώματα σε όλες τις γυναίκες και αυτό εξαρτάται ΚΑΙ από το χρώμα των μαλλιών τους...Σε γενικές γραμμές  ήξερα τι να αποφύγω, αλλά ξέχασα μια μικρουλα λεπτομέρεια: τα φρύδια! Τα φρύδια μου τα γέμιζα με σκούρη καφέ σκιά που ταίριαζε πολύ καλά με το καστανό πού είχα πριν....Όμως....Το σκούρο καφέ σε συνδυασμό με τα χάλκινα μαλλιά, περιγράφεται με μια λέξη: ΤΕΡΑΤΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ! Το αποτέλεσμα βγαίνει πολύ έντονο και δεν δένει καθόλου καλά..:(
Για βαφή στα φρύδια ούτε συζήτηση! Τι κάνουμε λοιπόν???


Mετά από πολύωρο σερφαρισμα στο ίντερνετ βρήκα κάποια πολύ χρήσιμα tips! Δείτε παρακάτω!



  • Άν βάψατε τα μαλλιά σας σε αποχρώσεις του κόκκινου, χρησιμοποιείστε ως σκια φρυδιών...την τερακότα σας! H τερακότα περιέχει μέσα της απόχρωση του πορτοκαλί, η οποία θα αποτυπωθεί στο φρύδι σας και θα ταιριάζει με τα μαλλιά σας!




  • Αν από καστανή μεταμορφωθήκατε σε μοιραία ξανθιά αλλα τα φρυδια σας ειναι σκούρα και η διαφορά είναι εμφανής, ξεχάστε τα καφέ μολύβια και σκιες για να γεμίζετε τα φρύδια σας! Δοκιμάστε ανοιχτές καφέ ή σκούρες μπεζ σκιες για να έχετε μεν καλοσχηματισμένα φρύδια αλλα όχι πολύ έντονα! Αν πάλι είστε τολμηρές, παρτε παραδειγμα απο την Agyness Deyn και δείξτε σε ολους οτι μπορείτε να συνδυασετε σκουρα φρυδια με πλατινε μαλλια και να δειχνετε υπεροχες!


  • Αν πάλι κάνατε το αντίθετο, δηλαδη από ξανθια γίνατε καστανη/μελαχρινη, γεμίστε τα φρύδια σας με καστανο εως καστανο σκουρο μολύβι/σκια!


  • Xρησιμοποιείστε τζελ φρυδιών με χρώμα! Ή αν τα φρύδια σας πρεπει να ειναι καστανα, μια καφε μασκαρα κανει την ιδια δουλεια! Παρακάτω μερικά gel με χρώμα!




  • Tips για να δειχνουν τα φρυδια σας πιο φυσικα!
-Διαλέξτε μια σκιά ματιών που το χρώμα της να μοιάζει με το χρώμα των μαλλιών σας.
-Αντί να τραβήξετε γραμμές πάνω στα φρύδια, δουλέψτε πάνω στη φυσική γραμμή των φρυδιών σας και με απαλές πυκνές πινελιές βελτιώστε το σχήμα τους. 
-Τελειώνοντας, πάρτε το βουρτσάκι φρυδιών και απλώστε το χρώμα με προσοχή σε όλο το μήκος του φρυδιού.





  • Τέλος μπορείτε να καταφύγετε στην λύση της βαφής. Αν δεν εχετε εμπειρία, μην το επιχειρησετε ποτε μονες σας και ποτέ με τις βαφές που χρησιμοποιησετε για τα μαλλια, καθώς αν με ενα μικροατυχημα πέσει βαφη στην περιοχη των ματιων κινδυνευετε με τυφλωση!! Ζητήστε απο τον κομμωτη ή την αισθητικό σας να σας τα βάψει!




5 σχόλια:

  1. H alitheia na legetai... Ta agnooume ta frydia, alla einai mia mikri epistimi! Hahahah! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οντως! μπορούν πραγματικά να αλλάξουν όλη μας την εικόνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα!!!Εγω εχω το εξης προβλημα (αν θεωρειται προβλημα).Θελω να βαψω το μαλλι μου ξανθο πολυ ανοιχτο στυλ Kristen Hancher οταν το ειχε ετσι αλλα ειμαι φυσικη καστανη και μαλιστα σκουρο καστανο..Τα φρυδια μου ειναι μαυρα και δεν θα τα ελεγα οτι ειναι και αραιωμενα γενικα...Θελω να πω δεν ειναι ουτε πολυ πυκνα ουτε αραια αλλα εχω την εντυπωση οτι μαυρο με πολυ ανοιχτο ξανθο κοντα πλατινε δεν θα ταιριαζει..βεβαια την ριζα θα την αφησω φυσικη αλλα και παλι θεωρω οτι τα φρυδια μου πρεπει να τα γλυκανω..να τα παω σε μια καστανη αποχρωση οπως τα εχει και η κοπελα..Αν μπορουσα να μην το κανω αυτο και απλως να χρησιμοποιησω καποιο προιον θα το εκανα εννοειται απλα πιστευω οτι δεν γινεται απο μαυρο να μπορεσει να γινει καστανο το φρυδι μονο με καποια σκια ή καποιο τζελ φρυδιων..Θα εκτιμουσα την οποιαδηποτε βοηθεια και γνωμη!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν πάλι κάνατε το αντίθετο, δηλαδη από ξανθια γίνατε καστανη/μελαχρινη, γεμίστε τα φρύδια σας με καστανο εως καστανο σκουρο μολύβι/σκια!
    limelight summer collection 2021 stitched
    limelight eid collection 2021 stitched

    ΑπάντησηΔιαγραφή